home
mijn dieren
houden
kweek
logboek
verkoop
diversen
links
contact

 
Sinds 2005 heb ik een logboek bijgehouden.
" Je maakt wat mee zo over de jaren ... "

Logboek 2011:

2005:
2006:
2007:
2008:
2009:
 2010:
2011:
 2012:
2013-2015:

 
24 
december
Het in november bevallen vrouwtje is verveld op 16 december en heeft vandaag gretig een rat geaccepteerd. Probleem opgelost. 
3
december
De vrouw die 21 november bevallen is heeft nog niet gegeten. Ook is ze niet echt actief 's avonds. Besloten om haar over te zetten naar een ander terrarrium. Dat heb ik eerder met succes gedaan bij een Morelia viridis vrouwtje die na het afzetten (en weghalen) van de eieren niet meer wilde eten.  

december
De nakweekdieren die 19 september geboren zijn doen het prima. Op een enkeling na zijn ze allemaal aan het eten. Gezien hun formaat heb ik enkelen nest-ratten aangeboden die zondermeer geaccepteerd werden als eerste voeding  
21
november
Een tweede terleurstelling in drie dagen: 
De laatste zwangere vrouw is bevallen van een bedroevend legsel: zeven onbevruchte eieren en 3 onvolgroeide jongen. De vrouw is uit 2006 en dit was haar eerste legsel. Volgende keer beter..... 

19
november
Tot mijn verbijstering vind ik deze volwassen vrouw uit 2004 dood in de bak. Aan het dier is niets te zien en ook haar gedrag was de afgelopen weken niet afwijkend. Drie weken geleden nog zonder problemen verveld en daarvoor normaal gegeten. 

Jammer, een mooi dier uit eigen nakweek die in 2010 jongen heeft gehad en ik in 2012 opnieuw in had willen zetten...

10
oktober
Een nakweekdier uit 2007 met Frank kunnen ruilen. Mooi diertje met een kleur en tekening die mooi past tussen mijn andere dieren.
9
oktober
Slangendag gehad vandaag. Was weer prima georganiseerd waarvoor mijn waardering.

Op het einde van de dag zelf nog een onverwant koppel Oreophis porphyraceus coxi gekocht. Prachtige diertjes...

1
oktober
Vandaag van alle nakweekdieren uit 2010 het geslacht vastgesteld en besloten welke dieren mee gaan naar de slangendag. Ook de vrouw die 19 september is bevallen verkoop ik. Ze mag weg omdat ik meerdere vrouwen bijna geslachtsrijp heb die ik in wil gaan zetten...   
19
september
Verrassend: de Corallus hortulanus vrouw van het tweede koppel is vannacht bevallen van 14 forse jongen. In haar legsel zaten  geen dode dieren en ook geen onbevruchte eieren.

De afgelopen twee avonden lag ze, zeer tegen haar gewoonte op de bodem van het terrarium. Ik heb nog overwogen om een bodemverwarming aan te brengen. Het legsel is heel divers van kleur. Eens kijken hoe ze er na de eerste vervelling uit zien..

 

16
augustus
Nog niet eerder meegemaakt bij een Corallus hortulanus... een brandwond doordat deze vrouw uit 2007 te dicht bij de lamp bleef liggen. 
13
augustus
Uitgaande van succesvolle paringen begin maart zouden beide zwangere Corallus hortulanus vrouwen  eind oktober moeten werpen.   
12
augustus
Ook de vrouw uit koppel 1 is overduidelijk zwanger. Ze is gevuld en dieper van kleur geworden sinds de paring . Ook ligt ze constant bij de warmtebron. Rechts een foto van vandaag en hieronder de dame voor de paring. 

3 augustus De Morelia Bredli vrouw blijft gewoon dooreten. Ook de warmtebron zoekt ze niet vaker op dan normaal. Ik verwacht niet dat ze zwanger is.  
19
juni
De vrouw uit koppel twee is overduidelijk zwanger. Niet alleen is ze gevuld, ook is ze dieper van kleur geworden over de afgelopen maanden. Hiernaast een foto van vandaag, hieronder de kleur voorafgaand aam de introductie van de man.

13
juni
Opnieuw is een nakweek 2010 Corallus hortulanus overleden vandaag. Ook deze zat sinds twee voedingen op behaarde muizen. Opmerkelijk is dat dit dier de laatste voeding heeft geaccepteerd samen met het dier dat op 1 mei is overleden.   
18
mei
Het koppel Morelia Bredli heb ik uit elkaar gehaald. Meerdere paringen gezien de afgelopen dagen
14
mei
Tijdens het schoonmaken had ik beide terrariums waarin mijn Morelia Bredli man en vrouw zitten tegelijk openstaan. Tijdens een onbewaakt moment is de vrouw overgekropen maar het terrarium van de man en toonde onmiddelijk belangstelling. Een paring was het gevolg. Besloten om de dieren maar bij elkaar te laten een aantal dagen. Mogelijk zijn ze nog te jong om zich voort te kunnen planten maar het is in ieder geval een goed teken!!
1
mei
Zonder duidelijke verklaring overleed vandaag een nakweek Corallus hortulanus uit 2010. Het diertje at prima en zat sinds twee voedingen op behaarde muizen.   
14
maart
In november 2010 heb ik paringen gehad (ongewild) met Morelia viridis. De vrouw blijft gewoon eten en ik zie geen verandering van gedrag. Verwacht daarom niet dat ze zwanger is.  
13
maart
Gisteren opnieuw koppel 3 bij elkaar gezet met hetzelfde gedrag van de vrouw tot gevolg als op 9 maart. daarom dit koppel maar blijvend uit elkaar gehaald na 24 uur.

Ook koppel twee uit elkaar gehaald vandaag.
 

 
9
maart
Koppel 3 bij elkaar gezet. Voor de vrouw leverde dat stress op: ze bleef op de bodem en probeerde zich in te graven. Gedrag dat ik nooit eerder gezien heb. De man heb ik na 24 uur verwijderd.
5
maart
Opnieuw koppels 1 en 2 bij elkaar gezet. Voor koppel 1 had dat meteen een paring tot gevolg.
25
februari
Het vorig jaar gekochte koppeltje Elaphe gonyosoma doet het prima. Ze zijn nu bijna 14 maanden oud. Hiernaast het vrouwtje.
23
februari
Beide koppels heb ik uit elkaar gehaald zonder dat ik paringen heb waargenomen. Nu ben ik ook niet alle dagen thuis geweest dus wie weet heb ik wat gemist..  
13
februari
De koppels 1 en 2 zijn vanavond bij elkaar gezet met in beide gevallen geen paringen tot gevolg. Zoals de foto laat zien was er bij koppel twee wel belangstelling..
30
januari
In het logboek van 2010 beschrijf ik een ongevraagde paring van Morelia viridis. Daarnaast zet ik dit jaar drie koppels Corallus hortulanus in: 
Onder "Kweek" zal ik de gegevens van deze dieren opnemen:
 
 

derde koppel:

eerste koppel:

tweede koppel:
1
januari
De beste wensen voor het nieuwe jaar !!
2005:
2006:
2007:
2008:
2009:
2010:
2011:
 2012:
 2013-2014:
Boven: